Logare utilizator

Introduceţi numele de utilizator şi parola pentru a vă loga pe site:

V-aţi uitat parola?

UMF „Victor Babes” Timisoara

Clinica II Pediatrie face parte din UMF „Victor Babes” Timisoara find infiintata in 1974.  Pe structura clinicii  functioneaza Centrul National de Mucoviscidoza(numit de Ministerul Sanatatii si Familiei) si Centrul de Cercetare pentru Boli Genetice, Metabolice si Nutritionale la copii( recunoscut de catre Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Universitar. Activitatea de cercetare este centrata pe mucoviscidoza, obezitate, diabet zaharat.

In ce priveste mucoviscidoza,  preocuparile exista de peste 30 de ani, promotorul fiind Prof.Dr.Ioan Popa, care este si presedintele Asociatiei Romane de Mucoviscidoza (infiintata in1990,  cu sediul la Timisoara). Astfel, activitatea clinica si de cercetare se intrepatrunde cu activitatea sociala , pacientii si membrii familiei acestora fiind antrenati in problemele legate de mucoviscidoza.

Avem prioritate nationala privind studiile de epidemiologie a bolii, studii de structura genetica si epidemiologie a genei mucoviscidozei, cercetari de farmacologie clinica si de eficienta a diferitelor tehnici de fizioterapie.

S-au editat trei monografii, numeroase articole in reviste de specialitate si recent( decembrie 2006) un ghid national de management in mucoviscidoza.

Serviciile pe care le putem asigura in acest moment sunt:

  • evaluare  clinica
  • investigatii de laborator si paraclinice performante
  • diagnostic genetic prenatal  si postnatal si sfat genetic
  • monitorizarea evolutiei si reevaluarea managementului terapeutic
23.09.2019