Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

Πόλη ή Χωριό?

Ερώτηση
Λόγω οικονομικών ίσως χρηαστεί να μετακομίσουμε σε χωριό.Ζούμε σε μια επαρχιακή πόλη σε διαμέρισμα-μονοκατοικία.Υπάρχει πιθανότητα να βλάψει το παιδί αυτό?στο χωριό υπάρχει κήπος,λουλούδια,ζώα.Τί πρέπει να προσέξω?Τί προδιαγραφές πρέπει να υπάρχουν εκείΤί πρέπει να αποφεύγει το παίδι?Μπορεί αυτή η αλλαγή να βλάψει το παιδί μας?
Απάντηση
Αγαπητέ φίλε/φίλη
Όπως ζείτε στην πόλη σήμερα, έτσι θα ζήσετε και στο χωριό.
Σήμερα η ζωή στο χωριό δεν διαφέρει και τόσο πολύ από αυτήν της πόλης. Φυσικά θα αποφύγετε κάθε υπερβολή. Δεν υπάρχουν προδιαγραφές διαβίωσης. Ούτε ο κήπος, ούτε τα λουλούδια, ούτε ο καθαρός αέρας βλάπτουν τα παιδιά με ΚΙ.
Φυσικά το παιδί θα αποφεύγει τα στάσιμα νερά, τις ακαθαρσίες (σκουπίδια) και την παραμονή σε στάβλους, θα αποφεύγει να έρχεται σε επαφή με κρεμμύδια (φυτά), τις καλύβες, και να έρχεται σε επαφή με τα αδέσποτα ζώα του χωριού (σκύλοι, γάτες) που έχουν λοιμώξεις στα αυτιά και τα μάτια. Φυσικά, όταν επιστρέφει σπίτι, πρέπει να πλένει τα χέρια του.
Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
08.11.2011
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis