Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

S.O.S. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ???

Ερώτηση
ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ,ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΠΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΕΓΩ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ,ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΤΟ ΤΑΔΙΜ(315 Ε Χ2 ΜΗΝΑ) ΧΡΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ..... ΤΙ ΚΑΝΩ ?ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΓΑ.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ!!!
Απάντηση
Αγαπητέ φίλε/φίλη
Δυστυχώς δεν μπορώ να σας δώσω κάποια συγκεκριμένη απάντηση για να σας βοηθήσω, καθώς δεν γνωρίζω τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο ΟΓΑ και τις σχέσεις του με τους φαρμακοποιούς, ειδικά αυτήν την περίοδο όπου συντελούνται τόσο μεγάλες αλλαγές στον τομέα της Υγείας, αλλά και στον τρόπο παροχής υπηρεσιών σε χρόνιους ασθενείς. Προτείνω, πάντως, να απευθυνθείτε στις ενώσεις ασθενών με ΚΙ, www.cfathess.gr και www.cfgr.gr για περισσότερες και πιο επικαιροποιημένες πληροφορίες.
Μετά από πρωτοβουλία της δρ. D' Alquen λάβαμε την εξής διευκρίνηση:
Η κ. Karleen De Rijcke, πρόεδρος της Cystic Fibrosis Europe, μας πληροφόρησε ότι οι ελληνικοί σύλλογοι για την ΚΙ συνεργάζονται με την Cystic Fibrosis Europe για την εξεύρεση λύσεων για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην αγωγή για όλους τους ασθενείς στην Ελλάδα. Δυστυχώς η κατάσταση είναι σοβαρή και δεν διαφαίνεται κάποια άμεση λύση, αν και καταβάλλονται έντονες προσπάθειες.
Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
03.06.2012
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis