Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

κολυμβηση σε πισινα

Ερώτηση
αγαπητε κυριε,
εδω και ενα χρονο το παιδι μου κολυμπα σε ανοιχτη πισινα χειμωνα καλοκαιρι.προσφατα αρχισαν να σκεπαζουν την πισινα με ισοθερμικες κουβερτες.(απλωνουν οι ομαδες τις κουβερτες το βραδυ και τις μαζευουν το μεσημερη)αυτη η κινηση μπορει να φερει καποιο προβλημα στο παιδι μου?πρεπει να προσεξω κατι?θα ηθελα αμεση απαντηση γιατι ειναι κατι καθημερινο.σας ευχαριστω απο καρδιας!
Απάντηση
Αγαπητέ φίλε,
Σχετικά με την ανησυχία σας για τον κίνδυνο μόλυνσης από ψευδομονάδα σε κολυμβητική πισίνα, εφόσον αυτή είναι καλά χλωριωμένη και τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, η χρήση της είναι ασφαλής. Άλλωστε, το παιδί σας ήδη κολυμπάει ένα έτος στην εν λόγω πισίνα.
Σχετικά με τις ισοθερμικές κουβέρτες, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι σχετικό στη διεθνή βιβλιογραφία. Εφόσον τηρούνται οι γενικές αρχές υγιεινής, νομίζω ότι μπορεί να συνεχίσει να αθλείται.
Αυτό που ισχύει απαρέγκλιτα είναι ότι τα στάσιμα νερά και το υγρό περιβάλλον, όπως είναι λίμνες και παραποτάμιες περιοχές είναι ιδανικά για την ανάπτυξη ψευδομονάδας, όσο και της S. Maltophilia.
Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
21.01.2013
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis