Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

ελεγχος

Ερώτηση
κυριε ντουντουνακη θα ηθελα να σας ρωτησω εχω ενα παιδακι με βρογχικο ασθμα 5,5 ετων με υψος 101cm και βαρος 14 κιλα.γεννηθηκε προωρο με βαρος 2100.λογω της χαμηλης αναπτυξης καναμε τεστ ιδρωτα στο ιπποκρατειο θεσσαλονικης και ειναι αρνητικο τιμη=26.εγω εκανα ελεγχο μεταλλαξεων στο λαικο νοσοκομειο και ηταν αρνητικος.θα κανατε εσεις καποιον αλλον ελεγχο σε αυτο το παιδακι ;
o παιδοπνευμονολογος μου λεει τοι η ιστορια με την κυστικη ινωση εχει τελειωσει.σαν παιδιατρος τι αλλον ελεγχο θα κανατε σε ενα μικροσωμο παιδακι;και οι δυο γοωεις υψος 1,65cm.σας ευχαριστω πολυ
Απάντηση
Αγαπητή φίλη,
Εφόσον έχετε κάνει το τεστ ιδρώτα και ήταν αρνητικό (26mmol/lt) δεν χρειάζεται κάποιος επιπρόσθετος έλεγχος για την κυστική ίνωση, καθώς και ο δικός σας γενετικός έλεγχος ήταν αρνητικός.
Η χαμηλή ανάπτυξη και το μικρός ύψος ενδέχεται οφείλονται σε πολλούς άλλους παράγοντες, ένας από τους οποίους μπορεί να είναι η κληρονομικότητα.

Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
21.01.2013
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis