Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

Βήχας επι 3 μήνες

Ερώτηση
Γιατρέ γεια σας....

Εχω μία κορούλα 4 ετών η οποία εδω και 3 μήνες έχει βήχα που μοιάζει σα να έχει κολημένα φλέματα, κυρίως το βράδυ όταν ξαπλώνει (οχι κατα τη διάρκεια της νύχτας ιδιαίτερα), αλλά και το πρωί όταν ξυπνάει για λίγο. Ενδιάμεσα, σπάνια βήχει...

Πριν 1 μηνα της δώσαμε για 5 μέρες mucosolvan, στη συνέχεια η παιδίατρος της έδωσε αντιβίωση για 1O μέρες (amoxil αν και -όσες φορές την πήγαμε για εξέταση-, ακραστικά ΔΕΝ βρήκε, θεώρησε οτι ο βήχας ενδεχομένως
"έρχεται" απο τα ιγμόρεια), και τις τελυταίες 10μέρες της δίνουμε seretide-singulair, αλλά δεν υποχώρησε ο βήχας, ενω τις τελυταίες 3 μέρες εχει και μπούκωμα και καταρροή και βήχει πιο συχνά πλέον (κανονικά δηλαδή).
Πυρετό δεν έχει κάνει καθόλου παρα μόνο πριν 2 μήνες για 2-3 μέρες... Το βάρος και το ύψος της, είναι στα ανώτατα φυσιολογικά στο διάγραμμα. Ο ιδρώτας της είναι μεν αλμυρός, αλλά οχι κάτι το ιδιαίτερο όπως διαβάζω οτι θα έπρεπε να είναι χαρακτηριστικά, ωστε να μου κάνει εντύπωση. Τα κόπρανα της έχουν φυσιολογικό μέγεθος και εικόνα (βυθίζονται σχεδόν ΠΑΝΤΑ, αν έχει σημασία). Εχει διάθεση, δύναμη, ενέργεια απο τις 07:30' που ξυπνάει, μέχρι και τις 21:00' (χωρίς ύπνο το μεσημέρι), οπότε και "κόβεται" εντελώς...

Αυτός ο επίμονος βήχας όμως, κοντεύει να με τρελάνει γιατρέ...Τί με συμβουλεύετε να κάνω με βάση την παραπάνω εικόνα....?? Η παιδίατρος αποκλείει την Κ.Ι. αλλά εγω δεν την πιστεύω...
Ο Θεός να δίνει δύναμη σε σας και σε όλους τους μαχητές που παλεύουν με τη νόσο...!

Γρηγόρης....
Απάντηση
Αγαπητέ Γρηγόρη,
Έχετε μια κόρη 4 ετών που βήχει εδώ και 3 μήνες. Δεν ξέρω αν έχεις και άλλα παιδιά, ή αν η κόρη σου πάει φέτος για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό.
Αν έχεις άλλο παιδί δοκίμασε και τον ιδρώτα του άλλου παιδιού και κάνε σύγκριση. Ήδη έχεις αποκλείσει το ενδεχόμενο να έχει το παιδί σου ΚΙ. Είμαι βέβαιος ότι το παιδί σου δεν έχει ΚΙ, όπως και η παιδίατρος που το παρακολουθεί.
Υπάρχουν πάρα πολλά αίτια που προκαλούν βήχα σε ένα παιδί. Η κόρη σου έχει καλή ανάπτυξη και καλές κενώσεις, ενώ τα πιθανότερα αίτια για την κατάσταση του παιδιού είναι μια μεταλοιμώδης βρογχίτιδα ή μια αλλεργία, ή αδενοειδείς εκβλαστήσεις.
Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
13.05.2014
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis
Παρακαλώ σημειώστε ότι η ομάδα ειδικών δεν μπορεί να κάνει μια ιατρική διάγνωση, ούτε να αποκλείσει μια διάγνωση μέσω του Διαδικτύου. Οι ειδικού μπορούν μόνο να δώσουν γενικές συμβουλές. Μόνο ο υπεύθυνος ιατρός, ο οποίος γνωρίζει τον ασθενή και όλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων μπορεί να θέσει, ή να αποκλείσει μια διάγνωση. Αν υπάρξουν νέα δεδομένα ή κλινικά συμπτώματα, ύποπτα για ΚΙ, τότε θα προτείνεται ένα τεστ ιδρώτα.
D. d’ Alquen