Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

Ένζυμα

Ερώτηση
Γειά σας! Έχω 2 κόρες 3 και 1,5 χρονών αντίστοιχα,πάσχουν από Κυστική ίνωση και οι δύο,Η μικρή εδώ και 3 μήνες δεν έχει βάλει βάρος είναι 11 κιλά,τα κακά της πότε είναι σαν λάσπη και κολλάνε πάνω της και πότε έχουν βλενες!έχω αυξήσει το creon με εντολή των γιατρών που την παρακολουθούν αλλά τα ίδια!τι μπορεί να συμβαίνει;ελπίζω να μπορέσετε να μου απαντήσετε σύντομα!Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
Απάντηση
Αγαπητέ φίλε/φίλη
Δεν είναι τόσο απλή η απάντηση. Θα πρέπει κανείς να εκτιμήσει την ποσότητα του προσλαμβανόμενου λίπους και θερμίδων των κοριτσιών και αντίστοιχα να αυξηθεί προοδευτικά η ποσότητα των ενζύμων, Επίσης θα πρέπει να αξιολογηθεί πότε, πώς και σε ποια ποσότητα παίρνουν τα εν λόγω ένζυμα, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 10000 UI/kg/24ώρο. Όλα τα παραπάνω έχουν ιδιαίτερη σημασία και θα πρέπει να εκτιμηθούν από διαιτολόγο και να γίνουν οι ανάλογες ρυθμίσεις από τον γιατρό σας.
Το μόνο που μπορώ να συστήσω είναι μια επίσκεψη στο κέντρο μας προκειμένου να δούμε το ζήτημα αυτό από κοντά.
Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
13.05.2014
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis