Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΥΣΤΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ

Ερώτηση
Καλημέρα.
Διανύω την 8η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και κατοικώ στην Θεσσαλονίκη. Στην οικογένεια υπάρχει ασθενής της Κ.Ι. (δεύτερος ξάδελφος) και θέλω οπωσδήποτε να κάνω τις απαραίτητες εξετάσεις. Δεδομένου ότι δεν μπορεί να με κατευθύνει κανείς για το που πρέπει να απευθυνθώ θα ήθελα να μάθω αν γίνεται η εξέταση σε κάποιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και αν ναι, τι ποσοστό μεταλλάξεων καλύπτεται και ποιος είναι περίπου ο χρόνος αναμονής. Δηλαδή δίνεται κάποια προτεραιότητα σε εγκύους ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με το χρονικό περιθώριο μιας πιθανής διακοπής της κύησης;
Με εκτίμηση
Απάντηση
Αγαπητή φίλη,
Δεν γνωρίζω αν γίνεται έλεγχος για ΚΙ σε κρατικά νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, αλλά μόνο σε ιδιωτικά εργαστήρια.
Σας ενημερώνω ότι οι ασθενείς με ΚΙ από τη Θεσσαλονίκη ελέγχονται στο Χωρέμειο ερευνητικό εργαστήριο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το εργαστήριο στα τηλέφωνα 2107467460 -61 -68 για να σας ενημερώσουν για το κόστος του γενετικού ελέγχου (ανάλογα με τον αριθμό των ελεγχόμενων μεταλλάξεων) και για τον χρόνο αναμονής.
Δεν τίθεται ζήτημα προτεραιότητας, αλλά μόνο του χρόνου που απαιτείται για να γίνει και να ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Φυσικά πάντα δίδεται προτεραιότητα σε μια εγκυμοσύνη.
Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
13.05.2014
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis