Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

Οριακές Τιμές Κυστικής Ίνωσης

Ερώτηση
Καλησπέρα και απο μενα, πριν 2 μηνες γεννησαμε ενα αγορακι στην Βιοκλινική Θεσ/νίκης και κάναμε στο μωρό τις εξετάσεις για τα μεταβολικά νοσίματα (Αιματάκι απο την Φτέρνα σε ενα χαρτί με κυκλακια ) πριν 2 μερες με πειραν απο την κλινικη για μια επανεξέταση των μεταβολικών νοσημάτων, πήρα τον Παιδίατρο μας και μας είπε δεν ειναι τπτ ανηχυχιτικό πρόκειτε για μια τιμή αντι να ειναι 60 ειναι 62 για την Κυστική ίνωση και μου είπε κατα 99.9% δεν ειναι τπτ!!! εσεις τι λέτε? να ανησυχώ η όχι?

Ευχαριστώ!!!
Απάντηση
Αγαπητε φίλε/φίλη,
Κάνατε κάποιες εξετάσεις και το IRT βρέθηκε θετικό και τις δύο φορές, ενώ η τελευταία τιμή ήταν οριακή.
Είναι απαραίτητο να κάνετα άμεσα ένα τεστ ιδρώτα στο μωρό για να διαπιστωθεί αν αυτό πάσχει από κυστική ίνωση. Οι πιθανότητες να πάσχει το βρέφος από ΚΙ εκτιμώνται τουλάχιστον στο 10%.
Επικοινωνήστε άμεσα με κάποιο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, όπου γίνεται τεστ ιδρώτα με τη μέθοδο της ιοντοφόρεσης της πιλοκαρπίνης, αναφέροντας ότι έχετε δύο θετικές τιμές IRT, για να κάνετε την εξέταση. Αν δεν τα καταφέρετε επικοινωνήστε μαζί μου στο 2107467761 (πρωινές ώρες) για περισσότερες πληροφορίες και ζητήστε να γίνει η εξέταση στο κέντρο μας (Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία) αναφέροντας ότι έχετε δύο θετικές τιμές IRT.
Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
01.12.2014
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis