Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

Πιθανότητα για ΚΙ

Ερώτηση
Καλησπέρα σας, είμαι μαμά δύο παιδιών, το δεύτερο παιδάκι μου έχει ένα επίμονο συριγμό. Εχουμε κάνει όλες τις εξετάσεις και πλάκα και τεστ ιδρώτα με 19,2 το αποτέλεσμα με εξέταση πτυέλλων που την πρώτη φορά βγήκε με ψευδομονάδα και την δεύτερη φορά αρνητικό. Μας ζητάνε να κάνουμε την εξέταση γονιδιακού ελέγχου. όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο παιδί έκανα για df 508 kai βγήκε αρνητικό. Πιστεύετε ότι το παιδί μου πάσχει από κυστική ίνωση?
Απάντηση
Αγαπητή φίλη,
Πριν μπορέσω να σας απαντήσω θα ήθελα κάποιες διευκρινίσεις. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που κάνατε γονιδιακό έλεγχο για ΚΙ στην πρώτη σας εγκυμοσύνη; Εξετάστηκε και ο σύζυγός σας; Υπάρχει ιστορικό ΚΙ στις δύο οικογένειες; Επιπλέον, το παιδί, για το οποίο ρωτάτε, γεννήθηκε με φυσιολογικό βάρος; Υπήρχαν προβλήματα από το αναπνευστικό, ή το πεπτικό σύστημα από τη γέννησή του μέχρι τώρα. Ποια είναι η ηλικία του, το ύψος και το βάρος του; Πού έγινε το τεστ ιδρώτα και με ποια μέθοδο; Θα ήθελα να έχω αυτά τα στοιχεία, προκειμένου να σας απαντήσω εμπεριστατωμένα.
Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
28.01.2018
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis