Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

Οικογενειακός προγραμματισμός

Ερώτηση
Γεια σας, ο σύντροφός μου και εγώ θέλουμε να κάνουμε παιδιά. Ο θείος μου πέθανε από ΚΙ πριν από 21 χρόνια. Θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει η δυνατότητα να εξεταστεί αν είμαι φορέας του γεννετικού αυτού προβλήματος και πού μπορώ να κάνω την εξέταση αυτή.
Απάντηση
Αγαπηγή φίλη, η γενετική συμβουλευτική προτείνεται σε όλα τα άτομα, που έχουν περίπτωση ΚΙ στην οικογένειά τους, ως μέρος του οικογενειακού προγραμματισμού. Γίνεται ανάλυση του αίματος για τον εντοπισμό των μεταλλάξεων του γονιδίου της ΚΙ και στους δυο συντρόφους. Μέσω της μεθόδου αυτής εντοπίζεται τόσο η εκδήλωση της νόσου, όσο και ο φορέας του μεταλλαγμένου γονιδίου. Δεν είναι εφικτό όμως να αποκλειστεί κατά 100% ότι κάποιος δεν είναι φορέας του γονιδίου. Μετά τη διερεύνηση αυτή παρέχονται όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες στα πλαίσια της συμβουλευτικής συνεδρίας. Μπορείς να επικοινωνήσεις με όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία που διαθέτουν τμήμα ανθρώπινης γενετικής για να κλείσεις ένα ραντεβού, για παράδειγμα: Frankfurt/Main, Freiburg, Hannover (Ιατρική Σχολή), Heidelberg, München, και άλλα πολλά.
Με εκτίμηση
05.01.2009