Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

ΥΠΕΡΗΧΟΓΕΝΕΣ ΕΝΤΕΡΟ

Ερώτηση
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΣΤΗΝ 22 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΙΕΓΝΩΣΕ ΥΠΕΡΗΧΟΓΕΝΕΣ ΕΝΤΕΡΟ. ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΕΝΕΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΝΟΚΥΣΤΙΚΗ ΝΟΣΟ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΠΤΕΙ ΤΟ 75% ΤΟΝ ΜΕΤΑΛΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΡΝΙΤΙΚΟ. ΠΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΙΝΟΚΥΣΤΙΚΗ ΝΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΗΜΑ ΤΟΥ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ. ΘΑ ΜΟΥ ΣΥΝΗΣΤΟΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΜΝΙΟ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
Απάντηση
Αγαπητή φίλη,
Εφόσον εσείς και ο σύζυγός σας έχετε κάνει έλεγχο για το 75% των μεταλλάξεων της κυστικής ίνωσης, και αυτός έχει βγει αρνητικός, οι πιθανότητες να συνδέεται το υπερηχογενές έντερο κατά το υπέρηχο Β επιπέδου με την κυστική ίνωση έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Εκτός από την ΚΙ θα πρέπει όμως να διερευνηθεί και να αποκλειστεί η πιθανότητα για χρωμοσωμιακή ανωμαλία, η οποία συνδέεται με το υπερηχογενές έντερο, κάτι το oποίο πρέπει να συζητήσετε με τον γυναικολόγο σας.
Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
18.06.2009
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis