Prašome prisiminti: Nors dalis informacijos bus tinkama ištisus metus, kita informacija gali pasenti per tris m?nesius. Jei abejojate, prašome nedvejodami kreipkit?s.

plauku slinkimas

Klausimas
Atsiprasau is anksto jei klausimas ne i tema!
Man 10m slenka plaukai ir niekaip nerandu jokios paaiskinamos priezasties. Esu apsilankiusi pas daugeli gydytoju, dermatologu ir bandau issiaiskinti plauku slinkima. Yra atlikta daug kraujo tyrimu, bet visi tyrimai grazus ir nera kabliuko uz ko uzsikabinti. Man neduoda ramybes, kad gal sergu kokia liga kuri yra pasislepusi viduje ir gal genetiskai yra galimybe nustatyti kas man yra. Nors gydytojai liepia susitaikyti su ta mintimi, kad plaukai yra tokie kokie yra ir nebesiulo nieko daryti, bet sedeti ramiai irgi nesinori nes moteriai plaukai svarbi grozio ir asmenybes dalis. Galvoju apie akupunktura ir sepc lazerio gydyma kuris kainuoja gan brangiai, bet kaip minejau sedeti ramiai negaliu, gal ka patartumete. Man 28m, vaikysteje buvau nevalgi, 19m laikiausi grieztos dietos (bet plaukai jau buvo pradeje slinkti), buvo sutrike hormonai ir turejau mazakraujyste (dabar tyrimai rodo, kad viskas susitvarke), esu gimdziusi. Turejau sveikus plaukus iki 18m, dabar yra telike 10%. Aciu uz bet koki atsakyma!!!
Atsakymas
Gerbiamoji klausėja,
Plaukų slinkimo priežastys gali būti kelios. Jos tiesiogiai nesusijusios su cistine fibroze. Dažniausios galimos plaukų slinkimo priežastys yra hormonų (pvz., dėl skydliaukės funkcijos sutrikimo) pusiausvyros sutrikimas organizme, nepakankama mityba, riebaluoti plaukai, infekcija (pvz. grybelinė) ir psichologinės problemos. Retai plaukų slinkimo priežastis gali būti kai kurie vaistai. Be to daugelio mikroelementų ir vitaminų, kurių visų čia neįmanoma įvardinti, stoka ar kartais net ir perteklius gali sukelti plaukų slinkimą.
Todėl rekomenduočiau Jums įvertinti šių priežasčių galimybę ir kreiptis į atitinkamos srities specialistą.
Pagarbiai,
Doc. Edvardas Danila
30.04.2008
Atsakymą redagavo: Prof., Ph.D., M.D. Sigitas Dum?ius