Prašome prisiminti: Nors dalis informacijos bus tinkama ištisus metus, kita informacija gali pasenti per tris m?nesius. Jei abejojate, prašome nedvejodami kreipkit?s.

Cistine fibroze 2013

Klausimas
Galbut as klystu,galbut jus gydytojai kalbate apie tai asmeniskai su tevais Lietuvoje,taciau kiek teko bandant rasti cf vaiku tevus ir bendraujant forume nette visi buna nustebe arba naujai girdintys naujausias informacijas apie cf tyrimu budus ir naujienas, Kodel Lietuvoje niekas ar bent jau vienetai yra girdeje apie naujausius vaistus,kurie Amerikoje ir Skandinavijoje gali buti pradeti taikyti populiariausioms cf mutacijoms jau net kitamet arba dauguma gauna si gydyma jau siemet.O gal as paprasciausiai nerandu ar nezinau kur teikiama tokia informacija Lietuvos tevams,nes asociacijos puslapyje ta pati info ir nieko naujo ten nerandu deja. Aciu uz atsakyma.

http://www.cff.org/aboutCFFoundation/NewsEvents/2013NewsArchive/4-18-Phase-2-Combo-Study-Kalydeco-VX-661-Results.cfm
Atsakymas
Gerb Paklausėjau/ja,
Jūs klausiate apie naujus medikamentus, skirtus gydyti CF priežastį. Pastaraisiais metais moksliniai tyrimai gerokai pasistūmėjo šia kryptimi.
Naujas vaistas ivacaftor pradėtas taikyti ligoniams turintiems G551D mutaciją. Pasirodė, kad naudojant jį pagerėjo tokių ligonių spirometriniai rodikliai, suretėja ligos paūmejimai ir kt.
Gaila, kad G551D mutaciją turi tik apie 4% visų CF sergančių ligonių.
Šiuo metu tiriami ir kiti medikamentai, veikiantys į kitas CF mutacijas.
16.05.2013
Atsakymą redagavo: Prof., Ph.D., M.D. Sigitas Dum?ius
OK