Prašome prisiminti: Nors dalis informacijos bus tinkama ištisus metus, kita informacija gali pasenti per tris m?nesius. Jei abejojate, prašome nedvejodami kreipkit?s.

Negalavimai

Klausimas
Laba diena , norejau suzinoti ar kraujo tyrimai parodo kad zmogus serga onkologine plaučiu liga , mama jau daug metu negaluoja vis pakosti ir atkosti zalsvų sekretu o sakė matė ir karujo priemaišų, ir begalo prakaituoja, darė įvairius tyrimus nieko pulmonologas iš savo pusės neranda , dabar dejuoja kad skauda krūtinę ir dešiniame šone po šonkauliais aukštai. Net nezinome pas ka kreiptis pagalbos. Ačiū
Atsakymas
Gerb. Pone,
Dėkoju už klausimą. Įprastinis kraujo tyrimas nepadeda diagnozuoti onkologinės plaučių ligos. Yra specialių kraujo tyrimų vadinamų vėžio žymenimis, tačiau jie labai brangūs ir nepakankamai specifiški. Pūlingus skreplius, epizodinį atsikosėjimą krauju ir prakaitavimą gali sukelti tokios ligos kaip lėtinis bronchitas ir bronchektazės. Jei Jūsų mamai nebuvo atliktas skreplių tyrimas ir kompiuterinė plaučių tomografija, labai rekomenduoju tai atlikti. Vėliau gali tekti atlikti bronchoskopiją.
Atsikosėjimą krauju ir krūtinės skausmą taip pat gali sukelti širdies liga. Skausmas dešiniame šone žemiau šonkaulių gali būti sukeltas akmenų tulžies pūslėje. Siūlau Jums šių ligų galimybes ir tyrimų tikslingumą aptarti su mamos šeimos gydytoju.
Pagarbiai,
Doc. Edvardas Danila
10.06.2009
Atsakymą redagavo: Assoc. Prof., Ph.D., M.D. Edvardas Danila