Let wel: heel wat informatie zal na een jaar nog geldig zijn; af en toe gebeurt het echter dat inzichten veranderen en dat informatie zelfs al na 3 maanden tijd voorbijgestreefd is. Indien u hierover twijfelt vraag het aub na.

kortademigheid

Vraag
hallo heb problemen als een astmatische patient maar heb geen astma geen oedeem geen allergie maar diezelfde symptomen heb ik wel geen enkele dokter nog specialist kan mij verder helpen ik heb nog altijd geen antwoord op mijn ziekte en ben al tegen alles getest geweest ....wat denkt u

danku boufath
Antwoord
Ik begrijp dat u graag een antwoord wil hebben voor uw medische klachten. U moet echter begrijpen dat het ECORN een medium is dat als doel heeft algemene informatie via een vraag-antwoord formule te verschaffen met betrekking tot CF/mucoviscidose. Het is niet de bedoeling dat dit een vorm van internet-consultatie is. We raden u aan om met uw specifieke vragen naar uw behandelende arts te gaan en uw ongerustheid hieromtrent te uiten.

Kortademigheid is een frequente klacht bij personen met longproblematiek en kan van allerlei aard zijn. Oorzaken van kortademigheid verschillen zelfs volgens de leeftijd van de patiënt.
Omdat uw vraag terechtkomt op een platform voor mucoviscidose / CF, veronderstel ik dat u twijfelt of uw klachten van kortademigheid kunnen te wijten zijn aan deze ziekte.

De tot nu toe meest betrouwbare en meest frequent toegepaste test om de diagnose van mucoviscidose te stellen is de zweettest. Voor meer gegevens hieromtrent verwijs ik u naar het desbetreffende hoofdstuk. Bespreek dit alvast met uw arts.

Vriendelijke groeten,

Dr E. De Wachter
09.08.2011