Prosíme respektujte:,Zatímco n?které informace budou i za rok stále aktuální, jiné zastarají již za t?i m?síce. Pokud si nejste jisti, nebojte se prosím zeptat.

školní docházka

Otázka
mám dceru 9let, atypická cf, ale je tak nemocná, že ji učím už 2 rok doma, škola nevěděla jak ji zařadit, nakonec ji povolila individuální vzdělávání. mám obavy, jak dlouho její výuku sama zvládnu a jestli nemáme nárok jednak na úlevy z např. výchov či je možná nějaká pomoc nějakého pedagoga, škola mi řekla, že bych si ho musela hradit sama a pokud nám posudkový lekař nepřizná znovu pečovatelství, tak to už si vůbec neumím představit, jsem sama na 2 děti. Děkuji M.
Odpověď
Dobrý den,
nejdříve k sociální problematice rodiny. Vzhledem k tomu, že Vaše dcerka nemůže pravidelně navštěvovat školu, předpokládám, že na tom zdravotně není dobře a má výrazná omezení. Proto, pokud máte problémy s přiznáním dávky “příspěvek na péči”, obraťte se prosím na mne. K další části dotazu snad jen to, že dítě, které není uznáno nevzdělavatelným, musí mít zajištěnu výuku. Pokud se nemůžete domluvit ve své škole, je potřeba se obrátit na školský úřad, případně ministerstvo školství, ale určitě se musí nějaká cesta pro vzdělání Vašeho dítěte najít.
S pozdravem Alice Picková (alice.pickova@volny.cz)
11.01.2008
Odpověď editoval: Alice Picková