Prosíme respektujte:,Zatímco n?které informace budou i za rok stále aktuální, jiné zastarají již za t?i m?síce. Pokud si nejste jisti, nebojte se prosím zeptat.

podávanie liekov

Otázka
Dobry den, som psychologicka - a mam klienta s CF a momentalne riesime problem s podavanim liekov. Chlapcek ma 3 roky a odmieta lieky brat - aj ked su podavane s niecim inym. Berie nejake kreony (ja sa v tom nevyznam), len viem ze su velke, a tazko sa mu prehltavaju, kedze je este malicky. Neviete mi nahodou poradit nejaky funkcny sposob podania takychto liekov 3-rocnemu chlapcekovi alebo nejake prijatelne lieky. Jeho lekarka tvrdi, ze ine lieky nie su - myslim ina forma liekov. dakujem za odpoved.
Odpověď
Vážená pani.
Enzýmová liečba /Kreon/ je založená na dodávke pankreatických enzýmov, ktoré sú galenicky spracované do mikropeliet a tie sú uložené v želatínových tobolkách. Mikropeleta je obalená acidorezistentnou vrstvou, ktorá chráni enzýmy pred kyslým prostredím žalúdka. Kreon sa preto malým deťom môže bezpečne podávať vysypaný zo želatínovej tobolky priamo do stravy. Má sa len zapiť dostatočným množstvom tekutiny. Nemusíte prehĺtal veľké tobolky.
S pozdravom Branko Takáč
18.01.2009
Odpověď editoval: Branco Takac
Question in Slovak language