Prosíme respektujte:,Zatímco n?které informace budou i za rok stále aktuální, jiné zastarají již za t?i m?síce. Pokud si nejste jisti, nebojte se prosím zeptat.

starlife

Otázka
Prosím o názor k medicínské systemové diagnostice a produktum Starlifu .Multistar,Colostrum.Léčbu na pneymologií nepodceňuji.dodržujem.děkuji
Odpověď
Dobrý den,
Ptáte se na náš názor na medicinskou systémovou diagnostiku. Tento termín nezná na důkazech založená medicina, kterou se řídíme stejně jako ostatní centra zabývající se CF ve světě, a proto obecně k němu nemůžeme vyjadřovat svůj názor.
Pokusíme se pouze zaujmout stanovisko k lékům, na které se ptáte.

Přípravek Multi star je směs velké řady různých vitaminů, minerálů, enzymů, aminokyselin, antioxydantů, bylinek a jiných látek. Neexistují žádné studie, které by na základě vědeckých poznatků prokazovaly účinnost a bezpečnost tohoto preparátu u nemocných s CF. Vzhledem k velkému množství nejrůznějších složek je i riziko, že by se přípravek nemusel snášet s léky, které Vaše dcera na CF užívá a užívat musí. Jen lékař, který se o Vaši dceru po stránce CF stará může tuto možnost posoudit. My bychom v žádném případě užívání tohoto přípravku nedoporučili.

Pokud se přípravku Colostrum týká, označují ho výrobci jako lék podporující imunitu. Imunitní systém u dětí s CF nebývá poškozen. Naopak pro opakovaný styk s infekcí je imunitní systém až přehnaně "vybuzen" a nemocní mají zvýšené hladiny imunoglobulinů. Platí tedy totéž jako u prvního přípravku: jen Váš lékař, který zná stav imunity Vaší dcery, by event. mohl Kolostrum doporučit, obecně bez těchto znalostí lék doporučit nemůžeme.
s pozdravem Věra Vávrová a Jitka Brázová
31.01.2009
Odpověď editoval: Vera Vávrová