Subiecte

Ficatul bolnav poate fi refacut
Buna ziua. Si eu am un baiat in varsta de 7 ani, diagnosticat cu FC la varsta de 2 luni.Acum un an a fost depistat si cu ciroza biliara multifocala , mi s-a spus ca este consecinta bolii de baza. Sa-nteleg ca toti cei cu FC mai devreme sau mai tarziu fac si ciroza, diabet ...? Am vazut ca stadiul final al hepatitei cronice este ciroza, acum ciroza poate duce la cancer hepatic? De cateva luni a aparut si la noi in tara med. NEXAVAR pentru cancer hepatic, este util si pentru ciroza? Este adevarat ca la pacientii cu ciroza dupa transplantul hepatic sansele de supravietuire este de numai 1 an? Am citit de curand un articol ca ficatul bolnav poate fi refacut: ...citat din articol:Raul provocat ficatului din cauza consumului excesiv de alcool sau a hepatitei poate fi "reparat", sustin cercetatorii de la Universitatea din California.Cercetatorii sustin ca dezvoltarea "cicatricilor" din jurul organului poate fi stopata prin blocarea unei proteine vitale care ajuta la formarea lor. Cosumul excesiv de alcool si hepatita duc la aparitia unui proces numit fibroza. Acest proces implica formarea excesiva a unui tesut cicatrizant in jurul ficatului. Cand acest tesut este foarte abundent apare ciroza.In prezent , tratamentele disponibile nu fac decat sa impiedice raspandirea "stricaciunilor" si nu ajuta la refacerea organului. Pentru cercetari s-au folosit cobai cu fibroza hepatica severa.Ei au fost impartiti in doua grupe .Unii au primit medicamente care au blocat actiunea proteinei care duce la aparitia fibrozei, iar ceilalti au primit tratament clasic. Cei care au primit med. de blocare a proteinei s-au vindecat de fibbroza , iar ficatul s-a refacut in totalitate. Cei care au primit tratament clasic doar si-au imbunatatit starea generala. Cercetatorii au spus ca tratamentul se poate folosi si pentru tratarea fibrozei pulmonare. ...........incheiat citatul. Stiti mai mult despre aceste cercetari? Au aparut aceste medicamente sau sunt abia in stadiul de cercetare? Si mai am o intrebare. De curand a aparut in farmacii un med. ESENTIAL-LIV 100 cu efect protector si hepatoregenerator: - elimina grasimile acumulate in ficat -activeaza celula hepatica -regenereaza ficatul cirozat Compozitie:acid linoleic conjugat(CLA), L-ornitin cetoglutarat, S-adenozil metionina(SAME), metionina, extract uscat din Schizandra chinesis, silimarina, vit. B1, B2, B3, B6, B12, acid folic, acid alfa -lipoic, crom , seleniu. Se poate adminisra copiilor peste 6 ani 2/1 capsula zilnic.Tratamentul minim este de 60 de zile , care se reia de 2 ori pe an. Pot sa-i dau si baiatului meu acest medicament? Acum el mai ea: Liv 52 sirop , Ursofalk si Essentiale forte. 10.03.2008. Va multumesc
10.03.2008
Vaccin antigripal
Stimati membrii ai echipei, La fetita mea, in varsta de 6 ani, diagnosticata cu FC la varsta de 9 luni, a fost depistat intr-un aspirat traheo-bronsic Aspergillus (2 rezultate pozitive, IgE total crescut-valoarea maxima 750, IgE specific Aspergillus -valoarea max: 3,25, radiografie pulmonara OK, fara semne clinice majore de infectie, apetit scazut). Timp de 4 luni a urmat un tratament cu voriconazol si prednison (pornind de la doza mare: 30 mg/zi). Doza actuala de prednison este de 5 mg la 2 zile. Rezultatul tratamentului a fost relativ bun (IgE total si specific au scazut, dar inca nu la valorile normale), dar ea se simte foarte bine: nu este deloc incarcata, nu tuseste, apetitul a crescut foarte mult, are cateodata probleme cu somnul (nu poate adormi seara-banuiesc ca este efectul prednisonului). As dori sa va intreb: dvs ce recomandati in continuare, dat fiind ca am intrerupt, la sfatul medicului specialist care o urmareste inca de la diagnostic, administrarea voriconazolului (dupa 4 luni), dar prednisonul inca mai continua. De asemenea, as dori sa va intreb daca este recomandata vaccinarea antigripala, in conditiile in care ea mai primeste cate 5 mg prednison odata la 2 zile. Multumesc pentru atentia dvs.
08.01.2008
Audiograma
Ieri am fost la controlul anual cu fiul meu de 7 ani la Centrul de Mucoviscidoza. VSH-ul, ecografia etc. au fost normale. Mai aşteptăm rezultatele exudatului faringian şi al unor probe de sânge. În plus, ne-am întâlnit cu un specialist ORL, care ne-a spus că audiograma este patologica. Ne-a explicat că ar putea fi din cauza hipertrofiei adenoidiene sau a mucusului acumulat în urechea mijlocie, care nu se poate elimina. A menţionat o operaţie a vegetatiilor adonoidiene sau a membranei timpanului şi ar trebui să ne întâlnim cu el peste 3 săptămâni. Acum 2 ani, am avut aceaşi problemă şi am făcut inhalaţii cu muşeţel timp de 3 săptămâni. După aceea, audiograma s-a normalizat. Am menţionat acest lucru doctorului şi l-am întrebat dacă ar trebui să încercăm să facem inhalaţii în următoarele 3 săptămâni, dar nu ne-a dat un răspuns concret. Aş dori să ştiu dacă această acumulare de mucus în urechea mijlocie este tipică pentru mucoviscidoza şi ce se întâmplă în cazul unei operaţii, respectiv ce putem face ca să evităm operaţia.
06.12.2007
<<  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >  >>