Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

αποριες...

Ερώτηση
α)Σε λιγοτερο απο 12 μηνες ,ενα μωρο εχει κανει μια αποστηρωση σε αποσταση λιγων μηνων ξανα περνει ciproxin&tadil σημενει πως η ψευδ/δα εχει φωλιασει μεσα του και τα ουσιαστηκα προβληματα εχουν ξεκινησει για τους πνευμονες ή συμπωματικα σημβαινει?
β)η φαρμακευτικη αγωγη ποσο φορτιζει τον οργανισμο αργοτερα εκτως απο κ.ι θα εχουν προκηψει και αλλα προβληματα λογω φαρμακων?
Απάντηση
Αγαπητέ φίλε,
(α) Αποτελεσματική αντιμετώπιση της πρόσφατης ψευδομοναδικής λοίμωξης θεωρείται από τους περισσότερους ειδικούς η αρνητικοποίηση των καλλιεργειών των βρογχικών εκκρίσεων σε τρεις διαδοχικές καλλιέργειες σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών.
Η επανεμφάνιση της ψευδομονάδας σε μακρότερο των 6 μηνών χρονικό διάστημα συνήθως θεωρείται επαναμόλυνση.
(β) Η μακροχρόνια χορήγηση φαρμάκων για την ΚΙ πολύ σπανίως προκαλεί παρενέργειες, και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυτό. Η αναγκαιότητα όμως και η χρησιμότητα των φαρμάκων αυτών, όπως και η σχέση κόστους οφέλους, καθιστά τη χρήση των φαρμάκων αυτών μονόδρομο και αναγκαιότητα.
Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
26.07.2010
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis