Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

ζωα και παιδια με κι

Ερώτηση
τα παιδια με κ.ι. μπορουν να εχουν το κατοικιδιο τους?(χαμστερ,σκυλους,γατες ,ψαρια κ.α)Μπορουν να εχουν επαφη με αλλα ζωα,σε καιρο διακοπων ειμαστε και τα χωρια μας ειναι εκει εξω .... μαζι με τους τους εχθρους των παιδιων μας!!!!!!ακομα θα ηθελα να ρωτησω θαλασσα ή βουνο.
Απάντηση
Αγαπητέ φίλε/φίλη,
Οι διάφοροι μικροοργανισμοί είναι διάχυτοι στο περιβάλλον, και δεν μπορούμε να ζούμε σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον. Το γεγονός αυτός δεν πρέπει να αγχώνει, εφόσον δεν υπερβάλλουμε.
Όταν η έκθεσή μας στους διάφορους μικροοργανισμούς είναι για βραχύ χρονικό διάστημα, η απόκτηση αυτού του μικροοργανισμού από το παιδί είναι πάρα πολύ μικρή ως αμελητέα.
Τα παιδιά μας μπορούν να έχουν μία γάτα, ή έναν σκύλο, το οποίο ζώο όμως πρέπει να έχει την πρέπουσα φροντίδα και καθαριότητα και κτηνιατρική παρακολούθηση (εμβόλια, κτλ), αλλά όχι να μαζεύει όλα τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά.
Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
08.07.2010
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis