Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ Κ.Ι.

Ερώτηση
ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΜΩΡΟΥ ΜΕ Κ.Ι.?ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΜΕ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ-ΠΑΓΚΡΕΑΣ?Η ΨΕΥΔΟΜΟΝΑΔΑ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ?ΑΞΙΖΗ ΤΟ ΚΟΠΟ Η ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Απάντηση
Αγαπητέ φίλε,φίλη
Η ομοιοπαθητική δεν μπορεί να θεωρηθεί ως θεραπεία "τεκμηριωμένης αποτελεσματικότητας", όπως συμβαίνει με την κλασσική θεραπευτική αγωγή, όσον αφορά στην κυστική ίνωση.
Εφόσον δεν βλάπτει τον ασθενή, και δεν παραμελείται η κλασσική θεραπευτική αγωγή που σας έχει δώσει ο θεράπων ιατρός σας, μπορεί να εφαρμοστεί η ομοιοπαθητική σε ασθενείς με ΚΙ, εφόσον το επιθυμούν. Καθώς, όμως δεν υπάρχει κάποια απόδειξη για την επιτυχή έκβαση μίας τέτοιας προσέγγισης, ο γιατρός σας πρέπει να ενημερωθεί για την εφαρμογή της ομοιοπαθητικής οπωσδήποτε έτσι, ώστε να κρίνει το αποτέλεσμα, ή να ζητήσει τη διακοπή της "συμπληρωματικής αγωγής", αν κρίνει ότι παρεμβαίνει στην κλασσική αγωγή.
Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
08.11.2011
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis