Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ.........

Ερώτηση
Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΟ ΕΙΝΑΙ 8 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΕΥΔΟΜΟΝΑΔΑ.....Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ, ΔΕΝ ΤΗΣ ΧΑΛΑΣΑ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΣΙΑΜ ΓΑΤΑΚΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΤΟ ΖΩΟ....ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 6 ΜΗΝΕΣ....ΟΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΟΥ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ < ΤΑ ΑΥΤΙΑ > ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ......ΜΗΝ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΜΙΚΡΗ.....ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ???? ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ....ΜΟΝΟ ΟΤΙ Η ΜΙΚΡΗ ΕΓΙΝΕ ΠΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ.......ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ????? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ......
Απάντηση
Αγαπητή φίλη,
Όντως, τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά ενδέχεται να μεταφέρουν διάφορους παθογόνους μικροοργανισμούς στα νύχια τους και στο τρίχωμά τους.
Στην περίπτωσή σας, όμως, ισχύουν τα παρακάτω:
1. Το ζώο είναι κατοικίδιο και ζει στο σπίτι σας ήδη έξι μήνες.
2. Το παιδί, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, είναι πολύ χαρούμενο με το ζώο.
Βάσει των παραπάνω πιστεύω ότι η απομάκρυνση του κατοικίδιου ζώου είναι λάθος, μιας και το παιδί έχει ήδη συνδεθεί πολύ μαζί του και ο κίνδυνος για μόλυνση είναι πολύ μικρός, έως και ελάχιστος.
Παρά ταύτα, αν εκδηλωθεί ψευδομονάδα, αυτό δεν πρέπει να συνδεθεί υποχρεωτικά με το ζώο που ζει εντός του σπιτιού, αλλά με το γεγονός ότι όσο μεγαλώνει το παιδί, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να αποικιστεί από ψευδομονάδα.
Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
16.10.2011
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis