Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

ΣΧΟΛΕΙΟ

Ερώτηση
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Απάντηση
Αγαπητέ φίλε/φίλη
Δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για τα προφυλακτικά μέτρα σχετικά με το σχολείο. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να εφαρμόσετε κάποιες βασικές αρχές προσωπικής υγιεινής, έχοντας πάντα κατά νου την ηλικία και το επίπεδο συνεργασίας του παιδιού:
Το παιδί πρέπει να χρησιμοποιεί χαρτομάντηλα μίας χρήσης και να μην δανείζεται μαντήλια από άλλα παιδιά.
Σκόπιμο είναι να μην δανείζει/δανείζεται προσωπικά αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιεί με τα χέρια του (π.χ. μολύβια) και τα οποία, λόγω ηλικίας ή συνήθειας, μπορεί να βάζει στο στόμα του.
Πρέπει να πλένει τα χέρια του με υγρό σαπούνι.
Στην περίπτωση χρήσης αποδυτηρίων να έχει τις δικές του πετσέτες, οι οποίες πρέπει να είναι στεγνές, και να μην δανείζεται, ή να δανείζει πετσέτες σε άλλα παιδιά.
Να αποφεύγει περιοχές με λιμνάζοντα ύδατα, π.χ. μία διακοσμητική λίμνη στο προαύλιο, ένα μεγάλο ενυδρείο, ή φορητές πισίνες.
Σκόπιμο είναι να αερίζονται καλά οι χώροι, στους οποίους παραμένει το παιδί, αν και αυτό ίσως είναι πρακτικά δύσκολο για μεγάλους κοινόχρηστους χώρους τον χειμώνα.
Το σχολείο πρέπει να είναι ενήμερο της κατάστασης, προκειμένου να συμμετάσχει στα παραπάνω, καθώς και για την περίπτωση που κάποιο άλλο παιδί με ΚΙ φοιτά στο σχολείο, οπότε και θα πρέπει να ληφθούν κάποια επιπρόσθετα μέτρα.
Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
04.06.2012
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis