Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

ΕΞΕΤΑΣΗ

Ερώτηση
θα ηθελα να σας ρωτησω γιατι εχω μπερδευτει.λογω αποβολων εκανα ελεγχο για κυστικη ινωση στο λαικο και βγηκε αρνητικος και επισης ο γυναικολογος μας πηρε αιμα και το εστειλε στο εξωτερικο για ελεγχο καρυοτυπου και ηταν ολα καλά.εχει σχεση ο ελεγχος καρυοτυπου ζευγους με την κυστικη ινωση ¨χρειαζεται να κανω εξεταση για κυστικη ινωση ξανα η με καλυπτουν οι μεταλλαξεις απο το λαικο νοσοκομειο σας ευχαριστω
Απάντηση
Αγαπητή φίλη,
Καταρχήν, ο έλεγχος του καρυότυπου δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την κυστική ίνωση. Ο γυναικόλογός σας, λόγω των αποβολών, σας έδωσε να κάνετε έναν γενικότερο έλεγχο για καρυότυπο και για κυστική ίνωση.
Εφόσον έχετε κάνει τον γενετικό έλεγχο για τις συχνότερες μεταλλάξεις της ΚΙ στο Λαϊκό νοσοκομείο, και αυτός ήταν αρνητικός, καλύπτεστε και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου για τον ενδεχόμενο της κυστικής ίνωσης.
09.07.2012
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis