Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

αναζητηση ελεγχου περισσοτερων μεταλλαξεων

Ερώτηση
Γεια σας, ειμαι εγκυος στην 23 εβδομαδα και η υπερυχογενια εντερου του εμβρυου που εντοπιστηκε πριν 10 μερες, μας οδηγησε σε ελεγχο ΚΙ και ο συζηγος βρεθηκε θετικος στη μεταλλαξη 621+1 στο Λαικο νοσοκομειο.Εγω μεχρι τωρα ειμαι αρνητικη στις μεταλλαξεις που ελεγχει το συγκεκριμενο νοσοκομειο.Μου ειπαν οτι το Αγια Σοφια ελεγχει μερικες ακομα και σκοπευω να το επισκεφτω.Υπαρχει καποιο αλλο κεντρο στην Ελλαδα η στο εξωτερικο που να ελεγχει την υπαρξη και αλλων μεταλλαξεων περα αυτων που ελεγχει το Αγια Σοφια ωστε να μπορεσω να ελεγχθω?Επιπλεον στην διαδικασια ελεγχου βρισκεται μικρο δειγμα DNA απο το εμβρυο (απο αμνιοπαρακεντησηπου εγινε πριν 1 μηνα λογω ηλικιας )για την υπαρξη της μεταλλαξης 621+1
ευχαριστω
Απάντηση
Αγαπητή φίλη,
Το εργαστήριο του Αγία Σοφία μπορεί να προβεί σε έλεγχο των συχνότερων μεταλλάξεων στον ελληνικό πληθυσμό, καθώς και επίσης για όλες τις μεταλλάξεις της ΚΙ. Παρόμοια εργαστήρια, που μπορούν να ελέγξουν όλες τις μεταλλάξεις της ΚΙ υπάρχουν τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αμερική.
Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
09.07.2012
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis