Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

ΕΞΕΤΑΣΗ

Ερώτηση
κυριε ντουντουνακη σχετικα με το test εγινε στο ιπποκρατειο νοσοκομειο θεσσαλονικης απο την ομαδα του κυριου τσανακα και ηταν 26.εκει χρησιμοποιουν την μεθοδο που αναφερατε γιατι εγω δεν γνωριζω¨και πως ελεγχει καποιος την παγκρεατικη λειτουργια
Απάντηση
Αγαπητέ φίλε/φίλη,
Επειδή δεν κάνετε κάποια αναφορά στην πρώτη ερώτησή σας και απάντησή μου δεν μπορώ να είμαι απολύτως βέβαιος περί τίνος ακριβώς πρόκειται, λόγω του μεγάλου αριθμού ερωτήσεων σχετικά με το τεστ ιδρώτα που έχουν απαντηθεί το τελευταίο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, η τιμή 26 στο τεστ ιδρώτα με τη μέθοδο της ιοντοφόρεσης της πιλοκαρπίνης είναι απολύτως εντός των φυσιολογικών ορίων (0-40 mmol/lt) και δεν αποτελεί ένδειξη για ΚΙ, και το εργαστήριο στο οποίο έγινε είναι πολύ έμπειρο σε αυτού του είδους την εξέταση.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για τον έλεγχο της παγκρεατικής λειτουργίας, αλλά ο πιο απλός και πιο διαδεδομένος είναι με την ελαστάση των κοπράνων.
Για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να αναρτήσετε και πάλι ερώτηση με το πλήρες ιστορικό της περίπτωσής σας έτσι, ώστε να μπορέσω να σας απαντήσω με περισσότερες λεπτομέρειες.

Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
18.07.2012
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis