Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΥΣΤΙΚΗΣ

Ερώτηση
Κύριε Ντουντουνάκη ξέρω οτι σας έχω κουράσει με τις επανειλημμένες ερωτήσεις μου και σας ζητώ συγνώμη, αλλά η αγωνία μου είναι μεγάλη.Πρόκειται για το παιδάκι που έκανε το τεστ ιδρώτα στο Ρίο με τιμή 59.Μου είπαν από το εργαστήριο του νοσοκομείου οτί οι τιμές που δίνουν ως φυσιολογικές (0-60) είναι πιο αυξημένες γιατί μετρούν και το χλώριο και το νάτριο.Πιστεύετε οτί πρέπει να ανησυχώ δεδομένου και του αρνητικού γονιδιακού ελέγχου(95%) του παιδιού;Έχω κλείσει και άλλο ραντεβού για τέστ ιδρώτα αλλά ήδη έχουμε δοκιμάσει τουλάχιστον 10 φορές και ίδρωσε μόνο την μία και αυτή ελάχιστα.Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που σας ζαλίζω γιατί παιδευόμασττε από τον Δεκέμβρη.Συγνώμη και πάλι και ευχαριστώ.
Απάντηση
Αγαπητή κυρία,

Προσήλθατε στο κέντρο ΚΙ του νοσοκομείου Αγία Σοφία, όπου έγινε το τεστ ιδρώτα με τη μέθοδο ιοντοφόρεσης της πιλοκαρπίνης, με ικανή ποσότητα ιδρώτα. Τα αποτελέσματα ήταν απολύτως φυσιολογικά (Cl: 30 mmol/lt). Ως εκ τούτου θεωρώ ότι το θέμα έχει λήξει οριστικά με τον πλέον ικανοποιητικό τρόπο.
Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης

06.11.2012
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis