Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

παιδότοπος?

Ερώτηση
τα παιδιά μεγαλώνουν και μεγαλώνει και η ανάγκη τους να κοινωνικοποιηθούν.Τι γίνεται όταν το πάρτι της καλύτερης φίλης γίνεται σε παιδότοπο?και είναι αδύνατη η επιβολή κάτι άλλου?τι πρέπει να λάβω υπόψιν σαν γονιός?
Απάντηση
Αγαπητέ φίλε/φίλη
Σε γενικές γραμμές καλό είναι να αποφεύγετε τα κλειστά μέρη με πάρα πολύ κόσμο, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα όταν οι ιώσεις είναι συχνό φαινόμενο. Από την άλλη, όπως γράφετε, τα παιδιά έχουν ανάγκη να κοινωνικοποιηθούν.
Δεν πιστεύω ότι ο ενδεχόμενος κίνδυνος που διατρέχετε στον παιδότοπο να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που υφίσταται στον παιδικό σταθμό, στο νηπιαγωγείο ή το σχολείο. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον παιδότοπο από πριν και να ρωτήσετε για την υγιεινή και καθαριότητα του χώρου.
Επιπλέον, μπορείτε να τονίσετε στο παιδί να μην βάζει πράγματα που δεν είναι δικά του στο στόμα του και να πλύνετε τα χέρια του μόλις τελειώσει η επίσκεψη στον παιδότοπο. Τα παραπάνω βέβαια εξαρτώνται και από την ηλικία του παιδιού σας.

Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
06.05.2014
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis