Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

24-02-2014 1ο TEST IRT ΑΜΦΙΒΟΛΟ

Ερώτηση
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 8 ΜΗΝΩΝ 8.800kg ΚΑΙ 73cm.ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ IRT ΒΓΗΚΕ ΑΜΦΙΒΟΛΟ 126 ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΗΝ 21η ΜΕΡΑ ΖΩΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ 52. ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΓΑΣΤΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟ ΕΠΕΙΔΗ 3 ΜΗΝΩΝ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΚΑ ΚΑΙ ΒΛΕΝΝΩΔΗ, ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΓΑΛΑ.ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΥΣΤΙΚΗΣ.ΕΧΕΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ 1ΦΟΡΑ ΗΠΙΑ ΒΡΟΓΧΙΟΛΙΤΙΔΑ 7,5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΚΡΟΑΣΤΙΚΑ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΓΟΝΙΔΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ,ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΙΩ.ΤΕΣΤ ΙΔΡΩΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΜΜΟΝΙΚΗ.Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΙΚΤΕΡΟΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΝΤΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΙΚΤΕΡΟΣ ΤΟ 1ο IRT ΑΜΦΙΒΟΛΟ?ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΑΜΗΛΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΒΑΡΟΥΣ? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
Απάντηση
Αγαπητή φίλη,
Έχετε ένα κοριτσάκι 8 μηνών με καλό βάρος και ύψος. Όταν είχε αιμορραγικές κενώσεις σε ηλικία 3 μηνών τέθηκε η διάγνωση αλλεργίας στο γάλα.
Επίσης είχε ένα θετικό ΙRΤ (τις πρώτες μέρες ζωής), το οποίο όμως ήταν αρνητικό 21 ημέρες μετά. Αυτός είναι ο τρόπος πρώιμης διάγνωσης της ΚΙ. Η εξέταση IRT γίνεται εντός της 3-5 ημέρας ζωής και εφόσον είναι θετική επαναλαμβάνεται την 21η ημέρα. Εφόσον είναι θετικό και το δεύτερο αποτέλεσμα γίνεται αμέσως περαιτέρω έλεγχος. Αν είναι αρνητικό δεν χρειάζεται να γίνει τίποτα.
Δεν χρειάζεται να γίνει γονιδιακός έλεγχος. Αν όμως ανησυχείτε επικοινωνήστε με το κέντρο μας για να κλείσετε ένα ραντεβού για να γίνει ένα τεστ ιδρώτα στο τηλέφωνο 2107467761, και να συζητήσετε μαζί μας τηλεφωνικά ή αφήστε ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσω εγώ μαζί σας, εφόσον κατοικείτε εντός ή πέριξ της Αττικής.
Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
13.05.2014
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis