Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

κι

Ερώτηση
ΓΙΑΤΡΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΗΣ (ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 33 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΠΡΟΩΡΟ). ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΗΤΑΝ 30 ΜΕ ΟΡΙΟ 117 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 13 ΜΕΡΕΣ 52 ΜΕ ΟΡΙΟ ΤΟ 90....ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ 3 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΑΙΔΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΡΥΩΜΕΝΟΣ. Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣΘΕΩΡΕΙ ΑΠΙΘΑΝΗ ΤΗΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΙΔΡΩΤΑ. Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΜΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ...ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΕΔΩ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΒΡΟΓΧΙΚΑ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΜΠΟΥΚΩΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΤΡΗΣΗ ΒΑΡΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΩΡΟ 500ΓΡ ΣΕ 28 ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ. ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙ.
Απάντηση
Αγαπητέ φίλε/φίλη,
Τελευταία το παιδί σας έχει μόνο ένα μπούκωμα και έχει πάρει βάρος. Όπως μας περιγράφετε δεν είναι πιθανόν να έχει το παιδί σας κυστική ίνωση, και το ίδιο σας λέει ο παιδιατρός σας, αλλά θέλει να γίνει το τεστ ιδρώτα στο παιδί σας.
Τα περισσότερα τεστ ιδρώτα που γίνονται στα παιδιά είναι αρνητικά, καθώς ένα πολύ μικρό ποσοστό είναι θετικό (περίπου 1-5%) και γίνονται συνήθως για να αποκλειστεί η κυστική ίνωση. Συνεπώς δεν πρέπει να σας αναστατώνει η ιδέα του τεστ.

Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
23.10.2014
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis