Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

αποδόσεις

Ερώτηση
Γεια σας
ασθένεια μπορεί να έχει αρνητικές αλληλουχίας του γονιδίου CFTR και δοκιμή τελείως αρνητικοί ιδρώτα ( 27 nmol / l αγωγιμότητα ) . Είμαι 39 ετών , αρσενικό .
Για τέσσερα χρόνια πάσχω από χρόνια ιγμορίτιδα , ειδικά το χειμώνα , την άνοιξη και το φθινόπωρο . Επίσης, η βιταμίνη D μου είναι μάλλον χαμηλή ( 26,8 ) .
ευχαριστίες
Απάντηση
Αγαπητέ φίλε,
Τι εννοείς με την αρνητική αλληλουχία; Εννοείς ότι έκανες γονιδιακό έλεγχο και δεν εντοπίστηκαν μεταλλάξεις της κυστικής ίνωσης; Αν έκανες τεστ ιδρώτα, η τιμή που αναφέρεις είναι εντός των φυσιολογικών ορίων. Κλινικά, είσαι υγιής, εκτός από μια ιγμορίτιδα που σε ενοχλεί άνοιξη και φθινόπωρο, ενώ η βιταμίνη D είναι σχεδόν φυσιολογική. Θα ήθελα να μάθω αν είσαι παντρεμένος με παιδιά.
Αγαπητέ φίλε, δεν έχεις τίποτα. Όλοι μας έχουμε κάτι αλλά δεν πάει να πει ότι αφού έχεις ιγμορίτιδα έχεις και κυστική ίνωση. Τα άτομα με ΚΙ έχουν θολερά ιγμόρεια στην ακτινογραφία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε άτομο με ιγμορίτιδα έχει και ΚΙ, αυτό είναι και το πλέον απίθανο.
Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
17.12.2015
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis