Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

Αλμυρός ιδρωτας

Ερώτηση
Καλησπέρα εχω ενα αγοράκι 14 μηνων που θηλάζει ακομη ταυτόχρονα με την διατροφή του πλούσια σε λαχανικά φρούτα όσπρια κρέας κτλ ο ιδρώτας του κ ενα επίμονο μπούκωμα στην μύτη εχουν αρχίσει να με ανησυχούν διαβάζοντας για την ΚΙΝ αναρωτιέμαι αν αυτα τα συμπτώματα αρκούν για να υποβληθούμε σε τεστ ιδρωτα. Ο ιδρώτας του παραδείγματος χάρη οταν του φιλάω το κεφαλάκι ειναι αλμυρός κ μυρίζει ενώ μπορει πειν μια δυο ωρες να εχει κανει και μπάνιο. Ποςο αλμυρό ειναι το πολυ αλμυρό όμως; Ο δικός μου ιδρώτας για παράδειγμα δεν ειναι. Ο παιδιατρος που το εξετάζει τακτικά και του κανει τα εμβόλια δεν εχει παρατηρήσει κανένα αναπνευστικό προβλημα κ μας εχει συστήσει για το επίμονο μπούκωμα στην μύτη aerius σιροπι για να δούμε αν πρόκειται για κάποιος αλλεργική ρινίτιδα. Το παιδι ειναι 10.600kg και ύψος 82cm Σας ευχαριστω εκ των προτέρων
Απάντηση
Αγαπητέ φίλε/φίλη
Έχετε ένα αγοράκι 14 μηνών που παίρνει μικτή διατροφή, μητρικό θηλασμό και στερεές τροφές, παρουσιάζει έντονο μπούκωμα στη μύτη και σας ανησυχεί ο ιδρώτας του γιατί είναι αλμυρός και δύσοσμος.
Πρώτον, το αγοράκι σας δεν έχει βήχα ή προβλήματα από το κατώτερο αναπνευστικό. Δεύτερον, ο ιδρώτας όλων των ανθρώπων είναι αλμυρός, αλλά ο ιδρώτας της ΚΙ είναι πολύ αλμυρός και έχει γεύση σαν από θάλασσα. Μπορείτε να συγκρίνετε τον ιδρώτα του γιου σας με τον ιδρώτα κάποιου άλλου ατόμου, όπως είναι η γυναίκα σας.
Ακολουθήστε τις οδηγίες του παιδιάτρου που σας παρακολουθεί. Από το ιστορικό που μας αναφέρετε δεν τεκμηριώνεται ότι ο γιός σας πάσχει από ΚΙ.
Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
17.12.2015
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis