Παρακαλώ σημειώστε: Αν και κάποιες πληροφορίες θα παραμένουν  σύγχρονες ακόμη και μετά από ένα έτος, άλλες μπορεί ήδη να είναι ξεπερασμένες μετά από τρεις τρεις μήνες. Αν έχετε αμφιβολίες μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

Έμβρυο φορέας κυστικής ινώδης.

Ερώτηση
Γεια σας θα ήθελα να ρωτήσω η γυναίκα μου είναι έγγυος και μετά από εξετάσεις για κυστική ίνωση βρέθηκε ότι το μωρό είναι φορέας στην μετάλλαξη df. Κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό μας είπε ότι πρέπει να κάνουμε όλες τις μεταλλάξεις για το 99.6% των μεταλλαξεων. Θα ήθελα να ρωτήσω το κόστος για να γίνει αυτή η εξέταση για το πλήρες πακέτο των μεταλλαξεων καθώς και αν γράφεται από τον ΕΟΠΥΥ αυτή η εξέταση αν γνωρίζετε.
Απάντηση
Αγαπητέ φίλε,
Θα χρειαστώ κάποιες διευκρινίσεις πριν μπορέσω να απαντήσω στην ερώτησή σας. Για ποιον λόγο και με ποιον τρόπο (π.χ. τροφοβλάστης) εξετάστηκε το έμβρυο για μεταλλάξεις της ΚΙ; Εσείς και η σύζυγός σας έχετε υποβληθεί σε κάποιου είδους έλεγχο για μεταλλάξεις της ΚΙ; Αν, ναι, τι είδους έλεγχος έγινε; Υπάρχει ιστορικό ΚΙ στις οικογένειές σας; Αναμένω τις απαντήσεις σας.
Φιλικά,
Δρ. Σταύρος Ντουντουνάκης
19.01.2018
Η απάντηση έχει επιμεληθεί από τον/την: Dr. Eleftherios-Stavros Doudounakis