Prašome prisiminti: Nors dalis informacijos bus tinkama ištisus metus, kita informacija gali pasenti per tris m?nesius. Jei abejojate, prašome nedvejodami kreipkit?s.

skrepliavimas

Klausimas
Laba diena. Prie 1.5 menesio sirgau bronchitu, vartojau 2 kursus antibiotiku. Vis dar islikes skrepliavimas... Ir skauda nugara plauciu srityje. Pries 3 savaites darytas CRB tyrimas parode 0. Ar tai gali buti stipraus bronchito pasekme ir ar sitie simptomai gali praeiti savaime? Aciu uz atsakyma.
Atsakymas
Gerb. Klausėja (-au),
Dėkoju už klausimą. Kosulys su skrepliavimu dažnai būna sergant ūminiu bronchitu ir paprastai trunka nuo kelių savaičių iki 2 mėnesių. Dažniausiai išnyksta savaime.
Nugaros skausmas nėra būdingas ūminiam bronchitui. Jis gali būti nulemtas krūtinės raumenų ar nervų šaknelių uždegimo, stuburo pokyčių ir kt. Kartais nugaros skausmą gali sukelti plaučių ir plaučių apvalkalėlio (pleuros) uždegimas, bet tai mažai tikėtina nesant karščiavimo. Siūlau kreiptis į šeimos gydytoją, kuris Jus apžiūrėjęs, galės tiksliau įvertinti galimą nugaros skausmo priežastį.
Pagarbiai,
Gydytojas pulmonologas
doc. dr. Edvardas Danila
28.12.2009
Atsakymą redagavo: Assoc. Prof., Ph.D., M.D. Edvardas Danila