Prašome prisiminti: Nors dalis informacijos bus tinkama ištisus metus, kita informacija gali pasenti per tris m?nesius. Jei abejojate, prašome nedvejodami kreipkit?s.

Bronchitas

Klausimas
Laba diena. Gydant ūmų (?) bronchitą jau 2 mėn nėra jokio pagerėjimo. Apie 1 mėn. vartoju inhaliatorius Neplit (2k x d) ir ventolin (3k x d). 20 d geriu libexin tabletes.
Trečią kartą skyrė antibiotikų kursą: dabar doxycilin 1 tab. x d.Kraujo tyrime prieš mėn ir po mėn leukocitų abu kartus rasta po 9,3. kiti rezultatai normos ribose. Konsultuota pulmonologo ir LOR. Buvęs kosulys( kartais iki vėmimo) ir užkimimas sumažėjo, po libexin pavartojimo atkosiu geltonai pūlingūs skreplius, pradėjo skaudėti krūtinę.
Man 53 m.
Ar pasitikėti gydytoju, tvirtinančiu, kad išgijimui dar reikia laiko, kai per 2 mėn. prislopintas pats kosulys?
Atsakymas
Gerbiamoji,
Iš Jūsų klausimo matyti, kad tikrai sergate ūminiu bronchitu, nes Jus konsultavę pulmonologas ir LOR gydytojas kitos ūmiai atsiradusio kosulio priežasties nenustatė. Iš tikrųjų ūminiam bronchitui nurimti labai dažnai reikia 2 mėn., o kartais – daugiau.
Pūlingi skrepliai gana dažnai pasitaiko sergant ūminiu bronchitu. Krūtinės skausmas yra laikinas, jį paprastai lemia krūtinės raumenų ir sausgyslių pertempimas kosint. Jei Jums buvo atlikta krūtinės ląstos rentgenograma ir plaučių uždegimo nerasta, abejoti ūminio bronchito diagnoze ir nepasitikėti Jūsų gydytoju nėra pagrindo.
Pagarbiai,
Doc. Edvardas Danila,
Gydytojas pulmonologas
17.02.2010
Atsakymą redagavo: Assoc. Prof., Ph.D., M.D. Edvardas Danila