Prašome prisiminti: Nors dalis informacijos bus tinkama ištisus metus, kita informacija gali pasenti per tris m?nesius. Jei abejojate, prašome nedvejodami kreipkit?s.

Ilgai trunkantis kosulys, skrepliavimas, silpnumas, dusulys ir prakaitavimas

Klausimas
Laba diena, pries keturis metus pradejau koseti skrepliuotis gydė nuo bronchito, bet kuo toliaus tuo jauciuosi sipniau pilna burna skreplių, kankina dusulys ir begalinis karštis ir prakaitavimas , negaliu dirbti jokio darbo o dabar vasara tai visai sunku, jei tvanku sedint pyla prakaitas neturiu visai jegų, vazinėjau pas pulmonologus , darė rengeno nuotrauka nieko neranda .Lipnat laiptais uzdustu ir kojose nera sveikatos sunku eiti greitai pavargstu, uzdustu . Dabar sedint jaučiu sunku kvepuoti. Man baisu darosi , gal tai rimta plaučių liga, tikrai kazkas negerai su kvepavimu trūksta oro o pulmonologai sako is musu puse nieko nera, nors atkosau skreplių, jie mane ir dusina. Kazkas yra, kad jie gaminasi. Gal galite patarti kur galima nuodugniai išsitirti. Pavargau ir niekas neranda ligos.Ačiū
Atsakymas
Gerbiamas(-a) pone,
Jūsų nurodyti nusiskundimai – nuolatinis dusulio pojūtis, silpnumas, karščio pylimas ir prakaitavimas gali būti sąlygoti ne tik plaučių ligos, bet taip pat endokrininės sistemos ar širdies ir kraujagyslių ligų, neurologinių ir psichologinių sutrikimų. Kartais tokius simptomus sukelia viršsvoris ir nepakankamas treniruotumas.
Viršutinių kvėpavimo takų ligos ir gastroezofaginis refliuksas gali sukelti kosulį ir skrepliavimą.
Jus kelis kartus konsultavo pulmonologai, atlikta krūtinės ląstos rentgenograma. Jie nenustatė plaučių ligos, todėl mažai tikėtina, kad Jūs sergate bronchų ar plaučių liga. Tačiau jei Jums neatliktas plaučių funkcijos tyrimas ir (ar) kompiuterinė plaučių tomografija, aptarkite su savo gydytoju jų tikslingumą. Kitu atveju pasitarkite su savo gydytoju dėl kitos, aukščiau išvardintos ligos ar būklės tikimybės.

Pagarbiai,
Doc. Edvardas Danila
19.08.2008
Atsakymą redagavo: Assoc. Prof., Ph.D., M.D. Edvardas Danila