Prašome prisiminti: Nors dalis informacijos bus tinkama ištisus metus, kita informacija gali pasenti per tris m?nesius. Jei abejojate, prašome nedvejodami kreipkit?s.

Plaučiu liga?

Klausimas
Laba diena, man labai reikia atsakymo į mano klausymą nes nuo prisigalvojimo ir informacijos ieškojimo baigiu išprotėt jau...man prieš beveik metus laiko prasidėjo skrepliavimas kartas nuo karto atsikoščių įvairaus pobūdžio skreplių , 3-6kart per diena po maždaug valgomoji šaukštą,kartais žalių kartais geltonu, kartais baltu, o kartais ir žaliu skrepliu .... mane tyre TBC gydytojai , LOR , šeimos daktare , darė skreplių tyrimą, plaučių ir veido daubu rentgeną, bet niekur nieko blogo nerado tik paburkusia gleivinė nosies ertmei ir paryškėjusi rentgeno nuotrauką . turėčiau pridurt sergu alergine astma ir rinitu bet rinitas remisijoi kol kas tik rytais pačiaudau snargliuoju biški .?geriau šešias dienas OSPOMOKSĄ, bet irgi nepadėjo... gal kažkiek tik pamažėjo skrėplių bet baigus gert vėl viskas tas pats..galvočiau kad man koks LOPL bet aš nedūstu.. o gal nedūstu dėl vartojamo seretidė? bendrai jaučiuosi gerai , tik tas skrepliavimas labai išvargino , dažnai pastato į nepatogia padėti ypač kai reikia kalbėt prieš auditorija...o balsas užsikerta arba pilna burna skrepliu nei ryt nei išspjaut :( ar tai gali but kokia mikoplazma gal? reikėtu dėl jos išsitirt? o gal nuo seretidė kad nuolat praplėsti plaučiai? ( naudoju 25/50 2 kart į diena po 1 įpurškimą) aš jau naktimi nebemiegu iš to nerimo kas pan yra... ...man24metai. nerūkau negeriu visiškai. ačiū už pagalba...
Atsakymas
Gerb. pone
Dėkoju Jums už klausimą. Jūsų nurodytas požymis skrepliavimas gali būti sukeltas bronchinės astmos ar rinito. Retai jį gali lemti plaučių liga vadinama bronchektazėmis ar liga vadinama gastroezofaginiu refliuksu. Mažai tikėtina, kad Jūs sergate LOPL, nes nerūkote, esate jauno amžiaus ir nejaučiate dusulio.
Mikoplazma yra dažnai viršutiniuose kvėpavimo takuose randamas mikroorganizmas. Tačiau labai mažai tikėtina, kad jis būtų jūsų problemų, trunkančių apie metus, laiko priežastis.
Iš pateikto klausimo aivaizdu, kad Jūsų dar nekonsultavo pulmonologas. Siūlau Jums kreiptis konsultacijai pas pulmonologą pagal gyvenamą vietą. Su juo aptarsite papildomų tyrimų poreikį, tokių kaip kompiuterinė plaučių tomografija, išplėstinis plaučių funkcijos tyrimas, tyrimas dėl gastroezofaginio refliukso ar kt.
Pagarbiai,
Doc. Edvardas Danila
30.04.2009
Atsakymą redagavo: Assoc. Prof., Ph.D., M.D. Edvardas Danila