Let wel: heel wat informatie zal na een jaar nog geldig zijn; af en toe gebeurt het echter dat inzichten veranderen en dat informatie zelfs al na 3 maanden tijd voorbijgestreefd is. Indien u hierover twijfelt vraag het aub na.

Info/instructie blad kinderdagverblijf/school?

Vraag
Beste,

Bestaat er al een kant-en-klaar info-instructieblad omtrent Muco t.b.v bijvoorbeeld school, kinderdagverblijf? Liefst niet langer dan een A4 (voor en achterkant), met een korte info van wat Muco nu precies is. Waarom Creon zo belangrijk is en waar je op moet letten (bv NIET door het eten mengen).

Ik wil namelijk een dergelijk info blad maken, maar als het natuurlijk al bestaat hoeft het wiel niet opnieuw uitgevonden te worden.

Alvast bedankt voor uw reactie!
Antwoord
Beste,

Een kant-en-klaar instructie blad voor school en kinderdagverblijven bestaat naar mijn weten niet. Veel patiënten verenigingen hebben informatie brochures. Dus u kunt best kontact opnemen met de vereniging in het land waar u woont. Voor uw infoblad kunt u zeker gebruik maken van de data base van ECORN, waarin u antwoorden kunt vinden op de deelvragen die u stelt: informatie over school en kinderdagverblijven, uitleg over MUCO, waarom CREON belangrijk is etc. Het is wel belangrijk dat u een infoblad vóór verspreiding laat nalezen door een mucoviscidose expert, bij voorkeur een arts. Ik wens u veel succes met het maken van een infoblad en hoop dat de ECORN database u hierbij van dienst kan zijn.

Trudy Havermans
28.06.2011