Let wel: heel wat informatie zal na een jaar nog geldig zijn; af en toe gebeurt het echter dat inzichten veranderen en dat informatie zelfs al na 3 maanden tijd voorbijgestreefd is. Indien u hierover twijfelt vraag het aub na.

Kenmerken CF bij (jong)volwassenen

Vraag
Mijn vraag is wat de kans is dat de diagnose CF pas op latere leeftijd wordt gesteld. Ik ben namelijk een 20 jaar oude jongen met een vrijwel blanco voorgeschiedenis. Doordat ik vrijwel altijd last heb van slijm dat vanuit mijn neus terug lijkt te stromen in mijn keel en het me de laatste tijd opvalt dat mijn ontlasting vettig is begin ik me af te vragen of dit een indicatie is om bij mijn huisarts langs te gaan. Voor de rest heb ik namelijk geen dramatische klachten en ik wil niet bij mijn huisarts bekend komen te staan als iemand die met elk (mogelijk) onschuldig ding hulp zoekt bij hem.
Antwoord
Dag jongeman.
Ecorn is geen medium waar specifiek advies over klachten wordt gegeven. Voor jou specifieke klachten en om deze te interpreteren moet je inderdaad jouw huisarts consulteren. Voor jou specifieke vraag wat is de kans dat de diagnose CF pas op latere leeftijd wordt gesteld kunnen we jou antwoorden dat ongeveer 10% van de diagnose van CF nog gebeuren op volwassen leeftijd.
Met vriendelijke groet.
13.04.2012