Let wel: heel wat informatie zal na een jaar nog geldig zijn; af en toe gebeurt het echter dat inzichten veranderen en dat informatie zelfs al na 3 maanden tijd voorbijgestreefd is. Indien u hierover twijfelt vraag het aub na.

levensverzekering

Vraag
is het bekend of er in nederland mensen met cf een levensverzekering hebben kunnen krijgen ? wij zoeken er een mar is zo ontzettend duur, tot 2x

mvg moeke
Antwoord
Beste moeke,
Bedankt voor je vraag, een vraag waar vele mensen met CF en hun families mee worstelen. In Nederland is het moeilijk en vaak duurder om een levensverzekering te krijgen als je CF hebt. Verzekeraars willen je vaak niet accepteren of rekenen een hogere premie aan. Vaak is het een kwestie van een lange adem en veel verschillende verzekeraars benaderen. Of je moet de constructie van de hypotheek aanpassen.
De Nederlandse CF Stichting (NCFS) heeft een zogenaamde Factsheet gemaakt over het kopen van een huis, waarin verzekeringen ook aan bod komen, misschien kan dit je ook wat verder helpen.
www.ncfs.nl/index.php?id=002650

Voor meer info kan je ook altijd contact opnemen met een medewerker van de NCFS, je vindt hun contactgegevens op dezelfde site.
29.03.2013