Let wel: heel wat informatie zal na een jaar nog geldig zijn; af en toe gebeurt het echter dat inzichten veranderen en dat informatie zelfs al na 3 maanden tijd voorbijgestreefd is. Indien u hierover twijfelt vraag het aub na.

konijn

Vraag
Sorry mijn dochter is mucopatient en wil graag een konijn kan dit?
Antwoord
Geachte Ecorn gebruiker,

Dank voor uw vraag. Er zijn geen maatregelen specifiek voor kinderen met CF in families met huisdieren. Natuurlijk moeten normale regels van hygiëne en veiligheid gevolgd worden. Bv. een huisdier mag niet in het babybed of in de kinderslaapkamer komen, een huisdier moet gevaccineerd worden. De veiligheid van het kind moet bewaakt worden want een huisdier kan krabben en bijten, handen wassen met water en zeep (of ontsmetten) voor het eten, geen contact met een ziek dier.
Er zijn zeldzame gevallen beschreven van kiemen die van het dier naar de mens gaan; dit is eerder uitzonderlijk en in hoofdzaak beschreven bij erg zieke volwassen patiënten met muco.
Natuurlijk komen allergieën voor vachtdieren ook voor bij kinderen met muco. Deze zijn echter niet frequenter dan bij andere kinderen. In geval van allergie is het houden van een huisdier natuurlijk niet mogelijk. De symptomen van allergie voor huisdier zijn meestal: niezen, tranende ogen, kortademigheid, hoesten enz. In geval van twijfel hieromtrent moet u uw dokter raadplegen.

Op de website leest u meerdere vragen over huisdieren, hygiene, en andere onderwerpen. Kijk maar eens rond.
20.05.2014