Let wel: heel wat informatie zal na een jaar nog geldig zijn; af en toe gebeurt het echter dat inzichten veranderen en dat informatie zelfs al na 3 maanden tijd voorbijgestreefd is. Indien u hierover twijfelt vraag het aub na.

Neusspoelen

Vraag
Beste,

Naar het horen van verschillende meningen wou ik toch mijn vraag hier ook eens stellen.
Als je de neus spoelt is het dan nodig om het water eerste te koken? Deed dit tot vandaag altijd met lauw water van de kraan.

Mvg
Antwoord
Beste,

Dank u wel voor deze vraag. We kunnen stellen dat de waterkwaliteit van het drinkwater in Europa in het algemeen en Belgie in het bijzonder dermate gecontroleerd is dat we dit water als veilig kunnen beschouwen.

U kan dus gewoon gebruik maken van uw leidingwater voor het gebruik van uw neuskannetje. Enkele algemene voorzorgsmaatregelen zijn wel belangrijk om in acht te nemen. Zo wordt de waterkwaliteit gegarandeerd tot aan uw kraan, men moet echter er wel voor zorgen dat de binneninstallatie ook zuiver blijft. Dit kan door de temperatuur van het water in de ketel voldoende hoog te zetten (> 60°, om bacteriële groei te vermijden).

Wanneer u de kraan enige tijd niet gebruikt hebt, zoals na een langere vakantie vb, raadt men aan om de kraan eerst een vijftal minuten te spoelen met heet water alvorens het water te gebruiken.

Na gebruik van het neuskannetje moet u het kannetje goed spoelen met heet water en droog bewaren.
12.01.2015