Let wel: heel wat informatie zal na een jaar nog geldig zijn; af en toe gebeurt het echter dat inzichten veranderen en dat informatie zelfs al na 3 maanden tijd voorbijgestreefd is. Indien u hierover twijfelt vraag het aub na.

Trekken (reis)

Vraag
Ik vertrek deze zomer met de auto naar Noorwegen en ben van plan om daar meerdaagse tochten met rugzak te maken.

Hoe steriliseer ik het best mijn aerosol? Heb gehoord van javeltabletten maar dan moet ik nog telkens een bron van vers water zien te vinden.

Tevens vraag ik me af hoe ik pulmozyme permanent onder de 8 graden celcius hou want ook dat lijkt me moeilijk via een koeletui te bereiken.
Antwoord
Beste, dank u voor deze vraag.

Deze website heeft niet als doel om specifiek advies voor behandeling bij individuele patienten te verschaffen. Natuurlijk is dit iets wat u met uw dokter moet bespreken.

Over het algemeen kunnen we echter stellen dat indien het niet mogelijk is om Pulmozyme onder de 8 graden te bewaren, het gebruik van een medicijn dat niet zo temperatuur afhankelijk is een optie kan zijn, bv een hypertone zoutoplossing.
Voor het steriliseren van een toestel en een verstuifset zijn javeltabletten een mogelijkheid. Water dat 10 minuten doorgekookt heeft is ook zuiver.

Maar, denk eraan, we verwachten dat je deze informatie wat jou betreft met je dokter zal bespreken.
01.08.2017