Let wel: heel wat informatie zal na een jaar nog geldig zijn; af en toe gebeurt het echter dat inzichten veranderen en dat informatie zelfs al na 3 maanden tijd voorbijgestreefd is. Indien u hierover twijfelt vraag het aub na.

pseudomonas bacterie

Vraag
beste,

Mijn schoonbroer heeft een electrische luchtbevochtiger in huis geplaatst. hij moet zelf maandelijks het water vervangen ( dit is stilstaand water) . Het water wordt NIET opgewarmd maar staat wel op de grond( kamer temp.). Geeft dit meer risico voor de pseudoman's bacterie. mijn zoon heeft cf/muco. Hij komt hier niet dagelijks maar wel maandelijks op bezoek.
alvast bedankt voor het advies!

Antwoord
Bedankt voor je vraag. Hoewel er geen echt bewijs voorhanden is, is het waarschijnlijk dat de vochtige omgeving in luchtbevochtigers de groei van bacteriën of insecten die mogelijk schadelijk zijn voor CF kan stimuleren.

Er zijn veel eenvoudige dingen die kunnen worden gedaan om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren, zoals
• Goede ventilatie: regelmatig openstaande ramen
• Veelvuldig stofzuigen en de zak niet te vol laten worden voordat u hem vervangt
• Vaak oppervlakken afvegen en rommel op oppervlakken minimaliseren
• Afzuigventilatoren in keukens en badkamers om vochtophoping te voorkomen
• Zo weinig mogelijk tapijten in huis

In uw specifieke geval van zeldzame bezoeken aan een goed onderhouden huis, is het risico waarschijnlijk te verwaarlozen. Maar uw CF-centrum heeft mogelijks een zorgpakket aanbevolen en het is belangrijk om zich aan hun aanbevelingen te houden. Eventuele problemen zoals deze kan u met hen bespreken.
31.01.2018