Let wel: heel wat informatie zal na een jaar nog geldig zijn; af en toe gebeurt het echter dat inzichten veranderen en dat informatie zelfs al na 3 maanden tijd voorbijgestreefd is. Indien u hierover twijfelt vraag het aub na.

DNA test tweede keer

Vraag
Goedemiddag,

Mijn dochter (12) wordt ivm neuspoliepen momenteel getest op CF. (in het verleden is ze behandeld voor bronchitis en ernstige obstipatie) Er is bloed afgenomen voor een DNA onderzoek. Vorige week krijgen wij daarvan de uitslag.
Wij kregen toen te horen dat de ingescande uitslag slecht leesbaar was, maar dat er geen aanwijzing voor CF gevonden was. Wel moest de DNA test opnieuw gedaan worden om CF met zekerheid uit te sluiten.
Op onze vraag waarom dat nodig was (er waren immers geen aanwijzingen gevonden) kregen we helaas geen duidelijk antwoord. De KNO arts (waar we onder behandeling zijn) wist het niet.
Nadien hebben we nog navraag gedaan bij het laboratorium (die wilden niets zeggen) en bij onze huisarts de vraag neergelegd. De huisarts geeft aan dat het een vreemde gang van zaken is, maar kan verder niets inzien omdat het onderzoek door een specialist is aangevraagd.

Mijn vraag is: wat is de reden om een DNA onderzoek opnieuw te doen?
Antwoord
Beste vraagsteller,

Dit forum behandelt algemene vragen over mucoviscidose. Wij raden u aan een afspraak te maken bij uw specialist die het onderzoek vroeg. Zij zullen u zeker meer uitleg kunnen geven.
14.03.2018