Prosíme respektujte:,Zatímco n?které informace budou i za rok stále aktuální, jiné zastarají již za t?i m?síce. Pokud si nejste jisti, nebojte se prosím zeptat.

Kategorie nemocí

Otázka
prosím vás mam péči na dítě s atypickou formou cf chci se zeptat do jaké skupiny řadí tuto nemoc doposud jsme měli kat.4 nyní máme mít přezkoumání tak se chci více informovat děkuji za odpověd
Odpověď
Dobrý den,
předpokládám, že se Váš dotaz týká příspěvku na péči (PnP). Můžete mluvit o štěstí, pokud byl Vašemu dítěti dosud přiznán 4. stupeň, ale samozřejmě nevím, jak na tom je, a tak je to velmi těžko hodnotitelné.
Běžně z praxe u našich dětí s CF je problém od zavední PnP 1.1.2007. Celý rok se opakovaně řeší odvolání, protože většina dětí při novém posouzení dávku nedostala nebo pouze st.1 nebo max 2. A to jsme považovali za úspěch. U posuzování dětí, které se nevejdou do nevhodně sestavené tabulky, je důležité připsat, že jsou celodenně plně závislé na pomoci druhé osoby, a že by bez dohledu mohly být ohroženy na zdraví nebo na životě. Předem nikdy není stanoveno, do jakého stupně bude dítě s CF zařazeno. Záleží na zdravotním stavu a posudku.
Pokud mate zájem o podrobnější výklad, ozvěte se prosím na alice.pickova@volny.cz.
S pozdravem, Alice Picková
06.12.2007
Odpověď editoval: Alice Picková