Prosíme respektujte:,Zatímco n?které informace budou i za rok stále aktuální, jiné zastarají již za t?i m?síce. Pokud si nejste jisti, nebojte se prosím zeptat.

Nejnovější informace

Otázka
Dobrý den, píši diplomovou práci na téma CF a tímto bych Vás chtěla požádat o nějaký zhroj informací o nejnovějších postupech v léčbě CF, prognóze a případně i probíhajících výzkumech v této oblasti. Doposud jsem se setkala pouze s literaturou do roku 2008, za každou aktuálnější informaci Vám budu velice vděčná! Děkuji předem ze odpověď.
Veronika
Odpověď
Dobrý den, omlouvám se za pozdější odpověď danou problémy s tímto servrem.
Těší nás, že jste si pro svou diplomovou práci vybrala problematiku cystické fibrózy.
Poslední komplexní českou knihou na téma CF je: Věra Vávrová a kol. Cystická fibróza. Grada, 2006. Únorové číslo časopisu Československá pediatrie v roce 2008 se podrobně věnuje právě problematice cystické fibrózy.
Jinak je na internetu nepřeberné množství odborné LT na téma CF, většinou v angličtině. Evropská společnost pro cystickou fibrózu, která vydává i svůj odborný časopis na téma CF, má tuto internetovou adresu www.ecfs.eu, kde najdete jistě mnoho informací.
Nevím, kde studujete, ale v 5ti městech v ČR, kde jsou CF centra (Praha, Brno, Hradec Králové, Olomouc, Plzeň) jsou specialiské zaměřující se na léčbu CF pacientů. Tito Vám jistě rádi poradí.
S pozdravem, Jitka Brázová
10.11.2010
Odpověď editoval: MD Jitka Brázová