Subiecte

intrebare
sunt constienta de faptul ca baiatul meu de 21 ani ce sufera de FC va avea nevoie de transplant de plamini.Unde si cum ne-am putea inregistra la rind pentru transplant.Suntem din R.Moldova
22.03.2009
Tomografie de inalta rezolutie
baiatul meu are 8 luni si a fost diagnosticat cu fibroza chistica. as dori sa stiu ce centru medical are aparatura necesara pentru realizarea unei tomografii de inalta rezolutie.
22.01.2009
Colistin
Buna ziua, Cu ce se poate inlocui Colistinul in aerosoli la bolnavii cu FC pentru ca nu se mai gaseste in farmacii de anul trecut ,cica nu se mai fabrica ,si daca are inlocuitor care sunt dozele care se prepara pentru aerosoli. Va multumesc
21.06.2008
PSEUDOMONAS AERUGINOSA
NEPOATA MEA IRIS E DIAGNOSTICATA CU MUCOVISCIDOZA, COMPLICATA CU P.AERUGINOSA.CE PARERE AVETI DE SERUL SI VACCINUL PIOCIANIC? NE-AR FI DE AJUTOR?
16.11.2008
sansa copiilor cu FC din tara( care nu sunt din Timisoara)
Buna ziua, Stimati domni doctori,cu respect pt. munca dvs., vreau sa va intreb de ce tara noastra nu se poate alinia la schema de tratament a FC din tarile ''dezvoltate'',? este dureros prognosticul dat copiilor la noi, in timp ce in strainatate sunt pacienti de 40, 50 ani care duc o viata relativ normala? De ce dr. din alte orase trateaza boala cu trienzime in loc de kreon, de ce nu ne indruma spre timisoara? Datorita unor orgolii nejustificate,copii sunt tratati superficial,nu se aduce in discutie fizioterapia,ex. de respiratie,de expectoratie. Nepoata mea(5,7luni) este tinuta de un an cu piocianic si tratata cu antibiotice la intimplare. Vazind ca starea se inrautateste, am reusit sa obtinem programare la o clinica in Verona. Dr. de acolo au fost uimiti de modul ''empiric'' in care a fost tratat copilul. Fac un apel catre dv. sa va faceti cunoscute performantele si studiile, sa constientizeze toti medicii pericolul la care expun copiii daca nu sunt trimisi la timp catr dv. Noi aflam de dv. tirziu sau deloc!!
30.11.2008
mucoviscidoza complicata cu piocianic
copil de5,6ani dg. la 2 luni cu F.C f. completa. Medicul curant a epuizat toate schemele de trat.(ciprinol i.v. fortum, cefort,HHC, sulperazona, aerosoli cu colimicina,genta,NACL, pulmozyne) Ne-a recomandat o clinica din Italia. Credeti ca avem alte posibilitati acolo?
16.11.2008
nu mai i se da nici o sansa
Fetita este in spital si nu mai poate sa faca tratament sau sa se alimenteze deoarece nu poate respira fara masca de oxigen.Infiecare noapte face crize si sufera ingrozitor pentru ca nu mai are aer.Mama fetitei este terminata.Ce se poate face in aceste conditii pentru a-i fi mai usor fetitei?Mai se poate face ceva ?Tratamentul nu mai da rezultate. Cum putem sa ajutam fetita sa nu se sufoce?
21.11.2008
transplant
cum asi putea pune la rund feciorul meu bolnav de fibroza cistica pentru transplant de plamini,intr-o clinica din Marea Britanie
24.11.2008
mucoviscidoza
Buna ziua, Am o nepotica care s-a nascut pe 27-04-2008 si a fost diagnosticata cu aceasta boala. A fost operata are o ileostoma in prezent ,dar urmeaza ca in vitorul apropiat sa-i faca reintegrare. Ce sanse credeti ca are acest copil?
05.06.2008
Fizioterapie/Vesta
Stimati membrii ai echipei, Este binecunoscut faptul ca tapotamentul toracic este recomandarea principala ca tehnica de fizioterapie in FC la noi in tara. La fetita mea, in varsta de 6 ani si jumatate, am putut aplica aceasta metoda foarte bine pana acum (plus tehnici ce completau efectul acesteia, cum ar fi flutter-ul, exercitii de respiratie, sport). Insa, fetita mea este destul de mare acum pentru a-mi spune ca nu mai vrea sa mai faca tapotament, fiindca dureaza prea mult, este plictisitor si chiar dureros, uneori. Stiu ca exista o alta metoda utilizata pentru eliminarea secretiilor pulmonare, si anume vesta cu compresii cu frecventa mare. As dori sa stiu care este parerea dvs. in legatura cu vesta si daca aveti pacienti care o utilizeaza/care este parerea acestora in legatura cu vesta. Va multumesc pentru atentia dvs.
28.05.2008
<<  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >  >>